• ♥ Met de hand gemaakt
  • ♥ Geen massaproductie
  • ♥ Maatwerk Service
  • ♥ Sieraden van RVS Stainless Steel
  • ♥ Ma-Vr | voor 15:00 besteld = vandaag nog op de post
Home » Collecties » Bling is a Statement

Bling is a Statement

Op deze pagina vind je alle sieraden met een touch of bling. Zo vind je hier de Zirkonia en Swarovski collectie.

Zirkonia

Zirkonia is een kunstmatige kristal en wordt door de mens zelf gemaakt. Hoewel het dus geen echte edelsteen is, is met het blote oog geen verschil te bekennen. Dit maakt zirkonia populair als alternatief voor diamant.

Omdat zirkonia kunstmatig gemaakt wordt, is het zonder extra toevoegingen altijd kleurloos. Daarnaast zijn er geen andere vlekjes, lijntjes of andere imperfecties te zien. In het proces kunnen gemakkelijk kleuren toegevoegd worden. Omdat zirkonia gemakkelijk op schaal geproduceerd kan worden is de waarde laag. zirkonia is relatief hard (een hardheid van 8,5 op 10) en is dus redelijk goed bestand tegen krassen.

Swarovski

Daniel Swarovski heeft in 1892 een manier bedacht om glas te kunnen slijpen zoals diamanten geslepen worden. Hij heeft een automatische polijstmachine uitgevonden, waarmee hij vele malen nauwkeuriger kon polijsten dan dit ooit handmatig zou kunnen. Door deze uiterst precieze manier van slijpen ontstaat er een mooie fonkeling in het glas: bijzonder mooi om te verwerken in sieraden.

De Swarovski kristallen, die in Oostenrijk worden gemaakt, worden gezien als de beste kristallen ter wereld. Ze schitteren en fonkelen, vangen elke glinstering op en hebben prachtige vormen.