Kleurentrends 2021

Kleurentrends 2021 lente/zomer

Het kleurenpalet voor 2021

Pantone omschrijft de kleuren in het lente/zomer kleurenpalet van 2021 als volgt: tinten die de natuur illustreren in combinatie met nieuwe kernklassiekers komen samen om 'een palet te creëren dat vindingrijkheid en inventiviteit inspireert.' De kleuren zijn wat ons betreft een goede combi van vrolijke, maar ook neutrale kleuren om een mooie outfit mee samen te stellen.

Kleurenpalet lente/zomer 2021

French Blue

Pantone omschrijft de kleur French Blue als: een opwindende blauwe tint die in de lente een visioen van Parijs doet ontwaken. Deze kleur is heel goed te combineren en staat bij veel mensen goed.

Pantone kleur French Blue

Green Ash en Marigold

Een prachtige combinatie van modekleuren in één outfit. Green Ash is in dit geval een mintgroene kleur. Volgens Pantone verkoelt en kalmeert deze kleur. Marigold is een oranje kleur. Deze kleur geeft weer een verwarmende aanwezigheid. Koel en warm gecombineerd kan dus prima.

Pantone kleur Green Ash en Marigold

Mint en Raspberry Sorbet

Ondanks onze associatie met mintgroen bij de naam Mint, is de kleur mint in dit geval een heldergroene kleur. Pantone omschrijft de kleur als verfrissend en herstellend. De jas van deze outfit is een prikkelende Raspberry Sorbet kleur. Deze kleuren zijn los van elkaar prachtig, maar in een outfit gecombineerd staan ze ook prachtig zoals hierboven te zien is.

Illuminating

De kleur Illuminating zie je hier terug in de tas. Illuminating is een gele kleur. De kleur wordt omschreven als vriendelijk en vrolijk, een optimistisch geel dat de belofte van een zonnige dag biedt. Draag deze kleur dus als je wel wat optimisme en vrolijkheid kan gebruiken aan het begin van je dag. Combineer hem, net als op de foto, met een framboos gekleurd item en je dag begint zonder twijfel opgewekt.

Pantone kleur Raspberry Sorbet en illuminating

Cerulean en Burnt Coral

Cerulean is een zachtblauwe kleur. Volgens Pantone ook wel de lucht op een serene, kristalheldere dag. Deze kleur met een koele ondertoon geeft een rustige look. Combineer het met een item met a pop of colour zoals bijvoorbeeld Burnt Coral en je outfit is compleet. Burnt Coral wordt door Pantone omschreven als een hele gezellige kleur.

Pantone kleur Cerulean en Burnt Coral

Rust

Wil je je outfit graag rustiger houden? Combineer een Cerulean item dan bijvoorbeeld met een kledingstuk met Rust als kleur. Rust is in dit geval de Engelse rust. Roestkleur dus. Deze aardse tint die iets weg heeft van herfstbladeren is niet heel gebruikelijk in een lente/zomerpalet. Toch werkt de kleur erg goed met lentekleuren.

Hieronder vind je een kleine selectie sieraden met de kleurentrends van 2021. Er zijn nog meer sieraden in de maak! Zie je hierboven in het kleurenpalet een combinatie die je mooi vind en wil je daar graag een armband of ketting van, stuur dan een berichtje en ik maak een sieraad in jouw favoriete kleur op maat. 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.