Kleurentrends 2022

Hot Pink / Bubbelgum roze / zuurstokroze

Vorige zomer kwam roze al terug als trendkleur en dit seizoen wordt dat zeker niet anders. Deze kleur straalt positiviteit uit en dat kunnen we dit jaar zeker gebruiken!

 

Purple Fever / Paars

Waar we pastelkleurig paars al in eerdere modetrends zagen, is het deze lente en zomer felpaars dat gezien mag worden. De kleur paars wordt ook wel gezien als een symbool voor passie, inventiviteit, inspiratie, originaliteit en spiritualiteit. Nou, daar kunnen we wel wat mee toch!

Groen

Groen staat symbool voor duurzaamheid, de lente en alles dat in bloei staat. Niet alleen in de natuur maar ook in jouw kleding en accessoires.

Beige / aarde / coffee

In de wintermaanden was het al een hit, maar ook voor de zomermaanden zijn beigekleurige items een musthave. Lichte kleuren geven de modetrends voor de lente en zomer een fris uiterlijk en zorgen tegelijkertijd voor warmte. Een mix van geruststellende aardtinten met een vleugje glamour die het hele jaar door kan. Wist je dat deze kleuren ook heel goed te combineren zijn met fellere tinten zoals hierboven!

Knalgeel / Helder geel 

Vorig jaar zagen we al zachtgeel in het modebeeld maar dit jaar gaan we voor een fellere kleur. Deze kleur geeft direct een zomerse touch aan je outfit en zorgt voor een dosis vrolijkheid

Wit

Volledig witte looks staan weer tussen de modetrends voor de lente en zomer van 2022. De kleur licht direct op en staat voor een krachtig statement. Wit wordt geassocieerd met licht, goedheid, onschuld, zuiverheid en maagdelijkheid. Het wordt beschouwd als de kleur van perfectie. In kleurenpsychologie is wit de kleur van een nieuw begin.