Salt Market

De Salt Market is een Life Style & Vintage Markt aan de gezouten kust van Scheveningen. 

Vorig jaar in de zomer van 2021 besloot ik spontaan om mij aan te melden voor een markt. Mijn webshop was op dat moment nog geen jaar live. Het trekken van bezoekers naar de webshop kost veel tijd en daarbij is geduld nodig. Je hebt immers niet gelijk honderden bezoekers op je website. Daarom besloot ik eens om te gaan kijken of ik kon deelnemen aan een markt. Zo wilde ik inzicht krijgen wat mensen van mijn sieraden vinden en of er interesse in was. Zo gezegd zo gedaan. Ik kwam uit bij de Salt Market in Scheveningen. Normaal loopt het marktseizoen van maart t/m oktober. In de Corona periode, het eerste jaar is er helemaal geen markt geweest. In het twee jaar van de Corona periode was er zo nu en dan een markt. Toen ik mij aanmeldde waren de Corona maatregelen net weer versoepelt. In juli 2021 was mijn allereerste markt. Het was net zomervakantie en veel mensen bleven in Nederland. Het was die zaterdag ook prachtig weer en gigantisch druk op Scheveningen. Ik was best zenuwachtig, heb ik wel genoeg sieraden bij me, vinden mensen het mooi, zal ik wel iets verkopen, is mijn presentatie goed genoeg. Zoveel vragen en onzekerheden. Maar uiteindelijk heb ik overal bevestiging op gekregen. Mijn allereerste markt was een enorm succes. Zoveel leuke en lieve complimenten over mijn kraam en mijn sieraden. Bezoekers kwamen later op de dag zelfs terug om nog iets kopen. Zij zagen dat ik echt een ander aanbod had dan mijn concurrenten op de markt. Ook kreeg ik complimenten over mijn kraam, dat deze er zo mooi en overzichtelijk uitzag. Mijn kraam is dan ook niet zoals je misschien bij een marktkraam zou verwachten. Voor mij is dit mijn kleine mini winkeltje van 4 bij 1 meter. De presentatie en de look & feel is heel belangrijk voor mij. Ook vonden de bezoekers het geweldig dat ik alle sieraden zelf maak. Daarnaast staat een goede persoonlijke service voorop! Zowel in mijn webshop als op de markt. 

Je begrijpt dat ik na deze eerste marktdag om was. Naast de goede verkopen, vond ik het zelf ontzettend leuk om iedereen te helpen met passen en adviseren. Het directe contact met je klanten is zo leuk. Dit is iets wat je natuurlijk mist in de webshop. Daarom besloot ik dat ik vaker markten wilde gaan doen. De maanden daarop volgden en uiteindelijk heb ik Augustus, September en Oktober ook op de Salt Market gestaan. Het grote voordeel van de markt is dat je de sieraden direct kan zien, voelen en passen. 

 

De Salt Market is een markt die ik zal blijven doen. Zo is het marktseizoen van 2022 alweer in volle gang. De eerste markten zijn al geweest (Maart, April, Mei, Juni). 

Hieronder volgen de data van de komende markten.

Salt Market Summer Editie Vrijdag - 15 juli 2022
Salt Market Summer Editie Zaterdag - 16 juli 2022
Salt Market Summer Editie Zondag - 17 juli 2022
Salt Market Vrijdag - 19 augustus 2022
Salt Market Zaterdag - 20 augustus 2022
Salt Market Zondag - 21 augustus 2022


Deze Salt Markets zijn op de Noord-Boulevard van Scheveningen. Dit is aan de rechterkant als je met je neus voor de Pier staat. De markt is officieel geopend van van 12:00 - 19:00 uur maar de meeste kramen zijn al open rond 10:00 uur.

Naast de sieraden uit de webshop heb ik ook altijd nieuwe sieraden bij me. Ben je nieuwsgierig? Kom dan gezellig langs! Ben je niet in de gelegenheid om langs te komen? Dan kun je uiteraard altijd terecht in de webshop!

 

Hieronder vind je een Salt Market Top 10. Dit zijn de items die op de markt het meest verkocht worden.

1. Basics - armbanden en kettingen met gekleurde schakels en bolletjes. Elk jaar zijn hier nieuwe variaties op en is dit bij uitstek het best verkochte item. Zowel de armbandjes als de kettingen.

 

2. Bedelarmbanden zijn altijd een gewild item. Per seizoen pas ik de bedels aan. Deze zomer staat in het teken van kleur en het zee thema doet het ook altijd goed. Ook Zirkonia bedels mogen niet ontbreken. 

 

3. Daisy, de bestseller van dit moment. Wie is er nu niet gek op dit schattige bloemetje met gekleurde glashartjes. Zowel de ketting, armband, enkelband en de oorbellen vliegen de kraam uit. 

 

4. Oorbellen, deze kleurige exemplaren mogen niet ontbreken dit jaar. Kleur is het thema van deze zomer. Elke keer maak ik weer nieuwe variaties bij. Zoals bij de gehele collectie wisselt deze regelmatig. Het zijn gewaagde combinaties  maar dat maakt ze ook zo bijzonder!

 

5. Fijne kralen armbandjes met kleine bedeltjes doen het ook altijd goed. Ik maak altijd verschillende variaties en daarom is er volop keus en voor ieder wat wils. Deze armbandjes zijn ook een geliefd sieraad om cadeau te geven. 

 

6. Enkelbandjes mogen natuurlijk niet ontbreken deze zomer. Ik ben nog volop bezig met het maken van nieuwe exemplaren, maar de exemplaren die ik bij me had op de markt deden het erg goed. Zowel de schelpjes, sterretjes en de Daisy heb ik veel verkocht. 

 

7. Kralen kettingen, ik ben er dol op. Ook hier maak ik altijd verschillende variaties en is er genoeg keus. Voor elke markt maak ik weer nieuwe exemplaren. Wat ik bij me heb verschilt dus per markt. 

 

8. Zoetwaterparels, smiley's en hartjes. Geliefd bij jong en oud! Ook deze vrolijke armbanden en kettingen doen het goed. Het grappige is, dat ik deze armbanden en kettingen aan een heel gevarieerd publiek verkoop van jong tot oud!

 

9. De geboortebloem. Het enige vaste item in mijn webshop. De geboortebloem verkoopt altijd heel goed op de markt. Er ontstaan ook altijd leuke gesprekken over de bloem. Ik heb van de goudkleurige variatie van elke maand 1 ketting bij me. Dus op = op. Uiteraard worden deze per markt weer aangevuld en via de webshop is deze altijd te bestellen.

 

10. Verrassing! Voor de Salt Market maak ik altijd nieuwe items. Sommige items verkoop ik gelijk uit en zullen de webshop dus nooit halen. Ook heb ik veel items waar echt maar een enkele stuk van is. Daarom is het altijd verstandig om langs te komen, jij wil toch ook niet de ene pareltje mislopen? ;-)

 

Basics

Bedelarmbanden

Daisy

Oorbellen

Fijne kralen armbandjes

Enkelbandjes

Kralen kettingen

Zoetwaterparels

Geboortebloem

Verrassing!