Van welk materiaal zijn de sieraden in de webshop gemaakt?

 

In mijn sieraden werk ik voornamelijk met RVS Stainless Steel ( zie uitleg onder het kopje Wat is RVS Stainless Steel )

Alle kettingen, armbanden, slotjes, onderdelen, verlengkettingen en oorbellen zijn van RVS Stainless Steel. Indien dit in een enkel geval niet zo is staat dit duidelijk vermeld bij het product zelf.

De bedels en tussenstukken waar ik mee werk zijn van verschillende materialen. Dit omdat niet alles verkrijgbaar is in RVS Stainless Steel. Hieronder zal ik uitleggen met welke materialen ik nog meer werk en zal ik duidelijk het verschil uitleggen tussen de verschillende materialen.

Brass Metaal

Brass (Messing) is een legering van koper en zink, en wordt ook wel ‘geel koper’ of ‘brass’ genoemd. Brass sieraden blijven niet je hele leven mooi, omdat er bij brass een laagje op zit, kan dit afhankelijk van het gebruik en van de ph waarde van de huid slijten of verkleuren. Toch kunnen ze zeker lange tijd meegaan, als er zorgvuldig mee om wordt gegaan.

 

Designer Qualtity (DQ) metaal

DQ metaal is een metaalsoort dat nikkelvrij is. Hierdoor zijn de sieraden voor iedereen draagbaar. De afkorting DQ (designer quality) is een soort keurmerk geworden, waarmee het verschil in kwaliteit duidelijk wordt gemaakt.  DQ staat voor een hoogstaande Europese kwaliteit. Naast dat nikkelvrij een groot voordeel is van DQ metaal, is het ook fijn dat deze in verschillende platings verkrijgbaar zijn. Een plating is de kleur die aan het metaal is gegeven. Indien ik gebruik maak van DQ bedels of tussenstukken staat dit altijd vermeld bij het product zelf.

 

Gold plated

Gold plated is niets anders dan een laagje goud of zilver dat over een ander materiaal is gegoten. Hierdoor heb je voor een betaalbare prijs toch een sieraad dat er goed uitziet. Dit maakt het product betaalbaarder dan sieraden van volledig goud of zilver. Hier lees je alles over Gold Plated

 

Stainless Steel​

Stainless steel wordt ook wel roestvast staal (RVS) of inox genoemd. Stainless steel is een legering van hoofdzakelijk ijzer, chroom, nikkel en koolstof. Roestvrij staal lijkt erg op zilver of goud, maar is goedkoper. Het behoudt zijn glans, of blijft mat wanneer het geborsteld is. Het voordeel van Stainless Steel ten opzichte van zilver is dat deze van een sterker metaal gemaakt is en dus minder snel krast, het glimt meer dan zilver en is nog gladder ook. Ondanks dat roestvrij staal sterk is, is het wel een licht materiaal. Hierdoor is het draagcomfort hoog. Er zijn meer dan 100 soorten Stainless steel maar voor sieraden wordt voornamelijk de 316L kwaliteit gebruikt, dit omdat deze makkelijk te bewerken is door de koolstof gehalte. RVS verkleurt niet, behalve in aanraking met chloor. Daar is het erg gevoelig voor. Roestvrij staal is anti-allergisch. Vanwege zijn duurzaamheid blijft RVS mooi én het is 100% recyclebaar!