Evil eye:

Misschien ben je nog niet bekend met het Boze Oog, maar het amulet ken je vast al! Wie wel eens op vakantie in Turkije is geweest, komt dit symbool in allerlei toeristenwinkeltjes tegen. Ver voor onze jaartelling kwam dit symbool al voor in vloeren of fresco’s in het Midden-Oosten. Tegenwoordig zie je het steeds meer in sieraden. Maar waar is dit precies voor, wat is het Boze Oog precies en wat kun je hiertegen doen?

Betekenis: 

Het Boze Oog komt in veel culturen voor. Met het Boze Oog wordt bedoeld dat iemand met negatieve gedachten of een afgunstige blik een ander kwaad kan doen. Vaak gebeurt dit met opzet, maar dit is lang niet altijd zo! Ook onbewuste, jaloerse gedachten zouden boze blikken iemand kwaad kunnen doen. Veel culturen hebben een eigen naam voor dit fenomeen, maar bij de meeste staat het bekend als het Boze Oog. Het nazar amulet zou je beschermen tegen schadelijke blikken van anderen. Sommigen geloven dat helderblauwe ogen een ongelukbrengende blik hebben. Een evenzeer ‘blauw oog’ zou dan als tegenmiddel werken en het effect van de boze blik tegenhouden.

 

Het boze oog is de tegenhanger van het oog van Horus en men gelooft dat het boze oog alle slechte energie van het boze oog absorbeert of zelfs terugstuurt naar degene die je dit ongeluk aan wilde doen. Het beschermt je dus tegen het kwaad