Wat is Gold Plated?

 

Gold plated, klinkt natuurlijk veel duurder en rijker dan RVS Stainless steel (roestvrij staal). Over het algemeen zijn Gold plated sieraden gemaakt van koper met een dun laagje goud of wit goud om deze items een echte sieraden uitstraling te geven. Maar wist je dat deze sieraden soms goedkoper zijn dan de Stainless steel sieraden met een gold plated laag. Dit komt omdat Stainless steel veel sterker is. Gold plated (op koper of basismaterialen) moet je ook veel voorzichtiger mee omgaan. Het laagje kan na een tijdje los gaan laten. Stainless steel is beschermd tegen krassen en roest.

 

Er zijn ook sieraden die Gold plated zijn, alleen dan op 925 Sterling zilver. Deze sieraden zijn duurder, maar ook sterker. De gold plated laag laat minder snel los, maar daar betaal je ook voor. Dit wordt ook wel vermeil genoemd. 

Het nadeel van Stainless steel is dat het alleen maar uitgesneden kan worden, het is vaak wat grover. Dus bijvoorbeeld hele sierlijke en fijne bedels zijn bijna niet mogelijk. Daarom maak ik veel gebruik van gold plated en DQ kwaliteit bedels. Hier is overigens niets mis mee, maar je kunt er niet mee douchen en je moet uitkijken met chemicaliën zoals bodylotion, doucheschuim enz. Als je zorgvuldig met je sieraden omgaat kunnen deze heel lang mee.  

 

Ook de ontwikkelingen omtrent gold plated en Stainless Steel blijven natuurlijk doorgaan. Bij RVS zie je steeds meer verfijning en bij Gold Plated wordt er nu een extra plating toegevoegd zodat de bedels langer mooi blijven. De duiding hier voor is Gold Plated - Long Lasting Plated.