Re-Made with love ♥

Re-Made with love ♥

Oude sieraden omtoveren tot nieuwe sieraden, dat is de collectie van Re-Made with love.

Het idee is al een paar jaar geleden ontstaan, maar ik was er nog niet helemaal uit hoe ik het vorm wilde geven. Lang voordat ikzelf sieraden maakte, kocht ik veel sieraden van bepaalde merken zoals Fiva Jewelry, TOV Jewels,  Reminiscence jewelry en andere. Veel van deze merken bestaan niet meer of zijn in een andere vorm doorgegaan. Een heleboel van deze sieraden raakte uit de mode en in de tussentijd veranderde mijn stijl. Zowel Fiva Jewelry als TOV jewels maakte kleurrijke sieraden en alles was groot, veel en opvallend. Mijn stijl van nu is nog steeds kleurrijk, maar het is allemaal wat subtieler geworden. Ook waren deze sieraden allemaal zilver of brons. Zilver draag ik niet meer, maar brons vind ik nog steeds een prachtige kleur. Al deze sieraden heb ik bewaard in een afgesloten lade. Ondanks dat ik ze niet meer droeg waren het geen sieraden om zomaar weg te doen. Deze sieraden waren behoorlijk aan de prijs en al mijn zuurverdiende geld ging eraan op. In deze sieraden zijn namelijk de meest prachtige stenen, edelstenen, Swarovski, bijzondere kralen en vormen gebruikt. Alle keren dat ik mijn lade opentrok was ik nog steeds betoverd door deze prachtige pronkstukken. Af en toe deed ik nog wat om, maar het paste niet meer bij mij. De enige optie was, deze sieraden uit elkaar halen en er nieuwe sieraden van maken. In de huidige tijdsgeest waarin we leven, vind ik het mooi om mijn oude sieraden nieuw leven in te blazen. Ik moest wel even over een drempel heen, vandaar dat het ook zolang geduurd heeft. Waarom zou je iets uit elkaar halen wat nog steeds mooi is? Maar deze pronkstukken verdienen een tweede leven! In een afgesloten lade om nooit meer gedragen te worden is eeuwig zonde.

De eerst stap is genomen, de eerste armbanden en kettingen zijn uit elkaar gehaald en hier zijn nieuwe sieraden van gemaakt. Alle re-made sieraden bestaan voor minimaal 50% - 80% uit oude sieraden, gecombineerd met nieuwe onderdelen, kralen en bedels. Alle slotjes, ringetjes, draad en verlengkettingen zijn vervangen door nieuwe. Alle oude sieraden zijn minimaal 15 jaar of ouder.

Alle sieraden op deze pagina zijn unieke stuks en kunnen niet bijgemaakt worden. Alle kralen en bedels zijn zorgvuldig nagekeken en indien nodig opgepoetst. Doordat deze sieraden zo netjes bewaard zijn gebleven, zijn ze nog in uitstekende staat. Het is uiteraard niet de bedoeling dat je een versleten sieraad ontvangt. Het moet nieuw aanvoelen met een vintage touch! 

Bij een aantal sieraden heb ik bijpassende items gemaakt. Hierbij is geen gebruik gemaakt van oude sieraden, maar zijn er nieuwe kralen en bedels gebruikt die passen qua look & feel bij het re-made sieraad.